07-11-2016

Maak je dromen waar

Sijbrand Booij van het Tielse ebRallyteam - deelnemer aan de DAKAR 2016 nam ons mee in zijn verhaal 'Maak je dromen waar'

 

Zijn bedrijf El Don - Adventure Management is nu 4 jaar actief en staat voor het ontwerpen, faciliteren en organiseren van avonturen. En dan hebben we het over de Noordkaap expeditie, Enduro ritten door Europa en Afrika, deelname aan 'Le Dakar' en de RIB Events.

Deze avond stond in het teken van de Dakar 2016. of wel ‘THE ODYSSEY’, de Champions League van het rally racen. Voor de deelnemers is er geen grotere uitdaging, twee weken van eindeloze slopende woestijn, sierras, rio's en de meest extreme natuurlijke omstandigheden, met slechts een kompas mee op reis. Het zijn deze elementen, waarmee de Dakar zijn status ontleent als ‘s werelds meest uitdagende en moeilijkste auto- & motorrally evenement.

 

Dakar is een belevenis op zich. Een evenement die de mensen uit vele lagen van de bevolking betovert. Het meest enerverende onderdeel van de Dakar Rally is de toegankelijkheid, waardoor getalenteerde amateurs concurreren met de professionele fabrieksteams.

 

De vergelijking 'Odysee' voor de Dakar en het runnen van een bedrijf is de basis om als metafoor te dienen in de lezing van Sijbrand. Wat je meemaakt in deze race is éen op éen te projecteren op het bedrijfsleven; Missie, Strategie, Planvorming, Teamwork, Omgaan met teleurstellingen, Doelen bijstellen en Successen vieren. Een extra dimensie in deze is dat je van je hobby een beroep kan maken!

 

Na het woordje van onze voorzitter heeft Marian Alberts van ROC Rivor zich nader gaat voorgesteld in de ‘5 minutes of fame’.

Deze netwerkavond werd afgesloten met de overbekende, informatieve en gezellige RIBIZZ borrel.

 

en start met verbinden

AGENDA

13-10-2022

DONDERDAG 13 oktober - "Het werk draait weer door"

Vitaliteit en werkgeluk zijn belangrijke pijlers voor elk bedrijf. Maar hoe bereik je dit? Wat kan er beter? En hoe krijg je jouw medewerkers mee bij gewenste veranderingen? 

 

Onder leiding van dagvoorzitter Kjell Lutz komen drie regionale ondernemers aan het woord die hun succesverhaal met ons delen:

• Fit life

• Vind je pad

• Werkgeluk

 

Meld je hier aan!

Lees verder

Ik vind het leuk om mensen te helpen en out of de box te denken om tot de beste oplossing te komen.

Frank Pietersen - level 8

"Kennis is macht en deze delen is de kracht. Ik help jou graag".

Jitske Roos - Actieresult

"Een jonge ondernemer helpen, daar word jij zelf ook beter van".

Wilbert Kemperman - Flynth-

"In de kern van moeilijkheden schuilen mogelijkheden voor ondernemers".

Hans Visser - V-Support

"Na gesprek met een tutor kun je ondernemend en met een nieuw perspectief verder".

Sander Kerkhof - SK Consulting