09-06-2017

Bedrijfsbezoek De Terp - Erichem

Jeroen Robber is sinds 1985 eigenaar van De Terp Squashpackers B.V., waar bio pompoenen worden geteeld en verwerkt. De Terp is uitgegroeid tot een belangrijke speler op de Europese markt omdat ze de beste rassen op de beste gronden in de beste klimaatzones Jtelen.

 

Eigenlijk passen pompoenen in een macrobiotisch dieet maar op een gegeven moment heeft Albert Heijn besloten de pompoenen van de Terp te gaan verkopen en dat is het moment geweest dat Jeroen is ingestapt. Zelf zegt hij dat hij geluk heeft gehad dat Albert Heijn hem hiervoor heeft benaderd en uiteraard dat zijn bedrijf voorop liep met betrekking tot biologisch telen. De stadse jongen is nu een belangrijke speler op het gebied van biologische pompoen teelt en heeft zelfs een exclusieve overeenkomst met Albert Heijn voor het leveren van pompoenen. 

 

Import en export doen ze zelf, evenals hergebruik van de warmte etc. Een zelfvoorzienend bedrijf dat nu zo’n 10 maanden per jaar levert. Verder vertelde hij enthousiast dat hij als voorloper ook goed heeft kunnen profiteren van allerlei beleidsprojecten op het gebied van biologisch en duurzaam ondernemen.

 

Mooie les deze avond:

de natuur regelt het zelf, meng je er niet teveel in.

Bepaalde bomen/struiken ´zoeken elkaar vanzelf op’ voor hun eigen optimale groei. Dit geldt eigenlijk voor iedere ondernemer. Werk je natuur niet te veel tegen, trek er niet te hard aan en het komt vanzelf op je pad.

 

Na afloop van de rondleiding kregen we uiteraard een heerlijk kopje pompoensoep en was er gelegenheid nog even na te praten en te netwerken met elkaar.

 

We kijken terug op een mooi bedrijfsbezoek in Erichem!

 

 

en start met verbinden

AGENDA

13-10-2022

DONDERDAG 13 oktober - "Het werk draait weer door"

Vitaliteit en werkgeluk zijn belangrijke pijlers voor elk bedrijf. Maar hoe bereik je dit? Wat kan er beter? En hoe krijg je jouw medewerkers mee bij gewenste veranderingen? 

 

Onder leiding van dagvoorzitter Kjell Lutz komen drie regionale ondernemers aan het woord die hun succesverhaal met ons delen:

• Fit life

• Vind je pad

• Werkgeluk

 

Meld je hier aan!

Lees verder

"Na gesprek met een tutor kun je ondernemend en met een nieuw perspectief verder".

Sander Kerkhof - SK Consulting

"In de kern van moeilijkheden schuilen mogelijkheden voor ondernemers".

Hans Visser - V-Support

"Een jonge ondernemer helpen, daar word jij zelf ook beter van".

Wilbert Kemperman - Flynth-

Ik vind het leuk om mensen te helpen en out of de box te denken om tot de beste oplossing te komen.

Frank Pietersen - level 8

"Kennis is macht en deze delen is de kracht. Ik help jou graag".

Jitske Roos - Actieresult