17-09-2018

Indisch koken en ondernemen...

Maandag 3 september was weer de aftrap van een nieuw seizoen netwerken/kennisavonden bij Ribizz. Rolf van Ammaro had samen met Reinder van huize Poelzicht een heerlijk Indisch buffet georganiseerd en er blijken heel wat overeenkomsten te zijn tussen (Indisch) koken en ondernemen.

 

 

Start

Je begint ietwat ongestructureerd aan je onderneming bij de start van je bedrijf maar in de loop der jaren ontstaat er een stabiele basis en heb je een team om je heen gebouwd die op elkaar is ingespeeld en werk je volgens bepaalde processen die je bedrijf ondersteunen. Bij het koken werkt het net zo. Je hebt heel veel ingrediënten op je lijstje staan en daarmee moet je d.m.v. een recept van moeders (zoals bij Rolf) of door een mooie opleiding (Reinder van huize Poelzicht) en een mooie dosis passie een smakelijk recept van gaan maken.

 

Bereiden

Je hebt de ingrediënten met zorg uitgekozen, kiest voor kwaliteit zoals je dat ook in je onderneming doet en je weet dat het resultaat fantastisch zal zijn. Er moet echter nog wel het nodige gebeuren voordat je gasten ook echt gaan smullen van die heerlijke gerechten.

Je gaat met elkaar de gerechten voorbereiden. Rolf en Reinder hebben er veel tijd in gestoken om tot een mooi resultaat te komen. Net als in jouw onderneming, je hebt een nieuw concept of product bedacht en dat moet nu tot bloei komen. Ook jij gaat in overleg met je team of vakgenoten of kijkt in het Ribizz netwerk of er iemand is die je daarbij kan helpen zodat jij echt het resultaat gaat krijgen dat je voor ogen hebt. De Ribizz Academy kan je daarbij enorm helpen. Alleen al een uurtje sparren kan je nieuwe inzichten geven die je verder helpen.

 

Presenteren

Rolf en Reinder hebben enorm hun best gedaan om de prachtigste gerechten te maken en Rolf deed in zijn speech, voordat we mochten gaan eten, nog de mooie uitspraak dat het vooral de samenwerking is die tot de prachtige gerechten hebben geleid.

Deze authentieke speech in mooie Indische kleding waar een heel verhaal achter zat (vraag dit Rolf zelf even) gaf de avond en dus ook de manier waarop we de gerechten hebben ervaren een extra dynamiek.

Net als in het bedrijfsleven.. ook daar moet je je producten laten zien aan de markt en wel op zo’n manier dat het een glimlach op het gezicht van je kopers brengt. Dat zorgt ervoor dat ze je onthouden, dat ze meer van je willen kopen en dat is weer wat jij wil toch..?

 

Samen zijn we Ribizz

Het was een zeer geslaagde avond waarin weer veel inzichten zijn verkregen door de gerechten, door Rolf maar ook door de aanwezigheid van de Ribizz leden want Samen zijn we Ribizz zoals Josette het mooi verwoordde aan het begin van de avond.

 

Zonder die mooie ingrediënten, geen heerlijk diner. Zonder leden geen Ribizz.

 

Samen zijn we Ribizz is het motto voor dit Ribizz seizoen want zonder onze leden geen Ribizz en geen gezellige en inspirerende netwerkavonden.

De volgende Ribizz bijeenkomst is op 1 oktober en wij hopen je dan te zien zodat we gebruik kunnen maken van je expertise die ons allemaal weer verder helpt.

 

Bestuur Ribizz

 

 

en start met verbinden

AGENDA

13-10-2022

DONDERDAG 13 oktober - "Het werk draait weer door"

Vitaliteit en werkgeluk zijn belangrijke pijlers voor elk bedrijf. Maar hoe bereik je dit? Wat kan er beter? En hoe krijg je jouw medewerkers mee bij gewenste veranderingen? 

 

Onder leiding van dagvoorzitter Kjell Lutz komen drie regionale ondernemers aan het woord die hun succesverhaal met ons delen:

• Fit life

• Vind je pad

• Werkgeluk

 

Meld je hier aan!

Lees verder

"In de kern van moeilijkheden schuilen mogelijkheden voor ondernemers".

Hans Visser - V-Support

Ik vind het leuk om mensen te helpen en out of de box te denken om tot de beste oplossing te komen.

Frank Pietersen - level 8

"Een jonge ondernemer helpen, daar word jij zelf ook beter van".

Wilbert Kemperman - Flynth-

"Kennis is macht en deze delen is de kracht. Ik help jou graag".

Jitske Roos - Actieresult

"Na gesprek met een tutor kun je ondernemend en met een nieuw perspectief verder".

Sander Kerkhof - SK Consulting